Om nettsiden

Design og illustrasjoner er to aspekter som fyller livene våre ofte helt uten at vi merker det. Hvis du tenker deg om har du sikkert flere hundre designprodukter bare i hjemmet ditt, det er jo faktisk sånn at noen har designet vaskemiddelet man bruker også. Design er altså mer enn en fancy grad man får på Westerdals, design handler om faktisk om å gjøre hverdagen litt bedre. Av denne grunn har det dukket opp flere og flere designstudioer rundt omkring i Norge de siste årene, samtidig som de er mye informasjon å finne om design på internett og i bokhandlere.

På denne siden kan du finne masse informasjon om design, illustrasjon og designstudioer. Skandinavisk design er i en klasse for seg selv, men her kan du også bli inspirert av design fra andre verdenshjørner. Design har kanskje aldri stått sterkere enn det gjør i dag.

Illustrasjon har en lang og stolt tradisjon, den går faktisk helt tilbake til steinalderen. Kineseren har også vært veldig opptatt av illustrasjon opp gjennom tidene. I dag ser man ofte illustrasjoner på produktdesign, i magasiner eller på gatehjørner.

Går du en tur rundt i bydelen Bushwick i New York kommer du til å se noen av de mest fantastiske og fargerike veggmaleriene som finnes. Disse illustrasjonene blir i dag sett på som stor kunst selv om de for kun få år siden var forbudt. Tenk bare på hvor stor Banksy har blitt, og hvor mainstream media har tatt opp jakten på hans egentlige identitet.

I Norge finner man en liten bit av Bushwick i området rundt Blå, ikke bare prydes veggene av kule veggmalerier, dette området er også hjem til mange små designstudio.

Du kan lese om disse tingene og mye mer her på siden – ditt førstevalg for alt som er design- og illustrasjonsrelatert!