Design og teknologi

Den gode gamle tegneblokka går aldri av moten, uansett om man utfører siste finish i Illustrator eller et annet designprogram, kommer som regel de beste ideene fra tegneblokka. Når det er sagt er det nesten umulig å jobbe som designer i dag uten å bruke moderne verktøy.

Går man forbi et designbyrå i dag, ser man som regel pult på pult med MAC’er. Skulle man mot formodning ha en PC, er sjansen stor for at man blir ledd av. Det er MAC som gjelder for den moderne designer, og han har en flust av gode designprogrammer å velge fra.

De aller vanligste programmene for designere er Illustrator, Photoshop og InDesign. Har man disse tre programmene kommer man en lang vei og kan gjøre det meste. Illustrator tar seg av dine illustrasjonsbehov, du kan redigere bilder til perfeksjon i Photoshop, mens InDesign er spesiallaget for å gjøre layout-jobben enklere.design-1010789_960_720

Som moderne designer kan det være vanskelig å tenke seg en tid før disse programmene, men man klarte faktisk å trykke både magasiner, reklamer og aviser før datamaskinen også. Drar på på ett av de bedre trykkeriene i Oslo i dag, 07-gruppen, oppdager man fort at alt er helautomatisert, men de har spart på noen gamle trykkemaskiner fra gamle dager. Disse maskinene oser av nostalgi, men man skal ikke glemme at disse var nymotens teknologi den gangen, selv om vi har en en annen definisjon på det, den dag i dag.

Design og teknologi går hånd i hånd, men all design handler i bunn og grunn om den gode ideen. Den gode ideen får man ikke ved å bare sitter foran en dataskjerm, man må ut i den virkelige verden, kanskje se litt kunst, gå en tur i marka, eller rett og slett bare tegne i tegneblokka. For kongen av design er kanskje datamaskinen, men tegneblokka lever i beste velgående.