3 skandinaviske designmerker

Skandinaviske designmøbler har alltid vært populære, men har de siste årene fått en moderne oppgradering. Merker som HAY, Muuto og Frama, er alle med på sette skandinaviske designmøbler på kartet nok en gang. Kanskje det er på tide å bli litt bedre kjent med disse merkene?

HAY

HAY er blogg- og Instagramfavoritt fra Danmark. HAY var kanskje det første merket av den nye generasjonen designmerker, og skandinavisk design har mye å takke HAY for. Merket er kjent for sin særegne kombinasjon av minimalistisk design og fargerike produkter. Sengeteppene til HAY har blitt ikoniske, det samme har About A Chair-stolen. Denne stolen har faktisk allerede rukket å bli en moderne klassiker. I Oslo har HAY to butikker, en liten en på Stortorvet og en enorm en i Hegdehaugsveien på Majorstuen.

Muuto

Tenk at Muuto har rukket å bli 10 år! Med sin fokus på nytt skandinavisk design, er Muuto forkjempere av å samarbeide tett med unge skandinaviske designere. Ser man på emballasjen til Muuto-produktene, vil man derfor alltid se navnet på designeren som har designet produktet. Muuto har gjort utrolig mye for unge designere i Norge, Danmark og Sverige, og får nå også fortjent oppmerksomhet utenfor egne landegrenser. Japan er bare ett av landene som har lagt sin elsk på produktene til Muuto. Dette er førsteklasses design som er skandinavisk tvers igjennom. Akkurat som HAY byr Muuto på både interiørtilbehør og møbler. Hva sier du for eksempel til en vase, designet av norske Andreas Engesvik?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frama

Frama er kanskje lillebror i klassen, men de trenger ikke å skrike høyt for å bli lagt merke til. Nå har Frama til og med lansert sitt eget praktiske og elegante kjøkkensystem, samtidig som de nylig lanserte en serie med baderomsprodukter som regelrett lukter himmel. Er du i København bør du ta turen innom det fantastiske showroomet til Frama, men du kan også få kjøpt produktene hos den minst like fine butikken Kollekted By i Oslo.

Om du velger å investere i ett møbel fra HAY, Muuto eller Frama vil du ikke bare få ett produkt du kommer til å elske i dag, men som trolig kommer til å være mye mer verdt om noen år. Skandinaviske møbler har en tendens til å bli klassikere, og det er mange samlere der ute som bare venter på å kapre disse. Å kjøpe skandinavisk design kan derfor anses som en investering i fremtiden, og du vet at du får kvalitet på kjøpet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *